Monday, February 16, 2015

Liebster Award By fariza Rahman

 Sekali lagi Cik Candy buat entry berkenaan Liebster Award. Untuk kali nie Cik Candy telah di tag oleh Fariza Rahman. Thanks lalinkk sebab tag Cik Candy. Hahaaa thanks juga sebab bagi soalan yang menguji tahap kemindaan Cik Candy.
Jom tengok apa soalan yang dikemukankan dan apa jawaban yang dijawab!

1) Your first impression about my blog/myself.
     -Simple dan sedap mata memandang. Loading tak lama bila datang menerjah.

2)Describe yourself by using 8 words or 8 sentences.
     -Kasar luaran , lembut dalaman , kecoh dgn org dikenali

3)Why did you start blogging?
     -Cik Candy start blogging tahun 2008 sekadar untuk suka-suka. Hahaa kalau sudi jom singgah first blog Cik Candy. (Kejupenyet)

4)MAYA VS Real World? What is your choice?
     -Maya. Cik Candy lebih selesa berinteraksi dlm dunia maya.

5)Other countries that you have been. Are the countries better than Malaysia?
     - Bagi Cik Candy tade negara yang boleh tandingi Malaysia. Malaysia tetap dihati selamanya.

6)What is you opinion on Malay who speak English with others. Do you think they are trying to act cool or hey.. nothing is wrong with that.
     -Tengok pada situasi kowt. Apa situasi yang patut ditutur in english dan ada situasi yg patut bertutur in malay. Tapi jangan terover sudah. Dapat menguasai Bahasa inggeris merupakan satu bonos!

7)Your biggest achievement so far.
     -Ditawarkan untuk menjadi tenaga pengajar SKM. Tapi terpaksa ditolak atas alasan nak sambung study lagi. T_T

8)Your resolutions for 2015.
     -Belajar, belajar dan terus belajar untuk menggenggam sekeping lesen Chargeman Al. Tak ada apa yang mustahil untuk digapai.

Tamat sudah sesi bersoal jawab.
Sekarang jom tengok siapa yang ditag oleh Cik Candy dan apa soalan yang ditanya oleh Cik Candy ye. PEACE!

1)Keluarga berada or keluarga miskin mana lagi bahagia?
2)Lelaki or Perempuan yang mane lagi banyak persaingan?
3)Cipta satu kata-kata semangat untuk Cik Candy.(bebas)
4)Ape motif korang Blogging?
5)Pandangan korang mengenai blog cik Candy?
6)Lagu yang korang suka ,sebab?
7)IPTA or IPTS lagi berkualiti ? bincangkan.
8)Belajar or Kerja yang mana korang lagi Suka? Sebab?
9)Lelaki or perempuan lagi boros?
10)Perlu ke perempuan kena pandai masak sebelum kawin? Pandangan korang ?

Tag

4 comments:

  1. done done cik candy. saya dah jawab hehe

    check it out http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/liebster-award-2015.html :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi cik @sayidah napisah. Aktif bebenar blogging ye... Heheheeee

      Delete
  2. Terima kasih kerana sudi luang masa menjawab soalan saya... hehehe...
    high 5.. saya pun lagi prefer dunia maya.. :)

    ReplyDelete
  3. http://aunidenovella.blogspot.com/2015/02/liebster-award-by-cik-candy-sour.html

    Hakak dah jawab :)

    ReplyDelete

Flickr