LIEBSTER AWARD

February 15, 2015


Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:

Mention the person who nominated you with link.
  1. Answer the questions.
  2. Nominate other bloggers.
  3. Create the questions.
  4. Notify your nominate.
Thanks you very much, Ikan Puyu sekor semas untuk cik sayidah napisah sebab telah mengetag Cik Candy dekat dalam permainan Liebster Award. Permainan ke ni? Hahahaaa entah! Tapi bagi Cik Candy Liebster Award ni sesuatu yang menarik tau. Sebab kita boleh tanya sesiapa saja si blogger dengan apa-apa sahaja soalan. Dijawab denan jujur ke tipu, itu terpulang kepada si penjawab tu sendiri, yang penting kita sama-sama enjoy ye, disamping mengeratkan lagi silaturahim sesama kita yang berblogging ni.
Tanpa meleter dengan lebih panjang lagi,
jom Cik Candy jawab soalan yang dikemukan oleh Cik sayidah napisah ye.

1) Novel paling best pernah anda baca ?
     Biarkan Aku Menangis by NorHayati Berahim

2)  Apa kerja yang paling gila yang pernah anda buat ?
     Travel tanpa arah tuju  

3)  What do you think of my blog ? Any improvement ?
     So nice and simple. Sedap mata memandang.

4) What is your strengthness ?
     Kedua Ibubapa dan Allah SWT
     
5) Merajuk vs Marah. What is the difference? Or sama je?
     Merajuk adalah cara untuk dipujuk. Marah adalah sesuatu situasi atau keadaan untuk melepaskan kehendak atau perasaan ketidakpuasan hati terhadap seseorang atau sesuatu perkara.

6) Who is your favourite artis? Why?
     Lee Hong Ki because dia comel, dan comel :)

7) Ada berapa adik beradik?
     6 orang semua lelaki kecuali Cik Candy.

8) Sekarang tengah buat apa? Means student or dah bekerja?
     Study.

9)  Rumah flat vs rumah banglo. Which one do you prefer ?
     Rumah Kampung boleh tak ? Kerana rumah Kampung mempunyai keistimewaan tersendiri. Ini adalah kerana Cik Candy ni orang kampung je .

10)  Kalau orang kata anda macam-macam(yang buruk), what do you do?
      Sabar. Pedulikan kata-kata tin kosong yg langsung x membantu Cik Candy untuk terus hidup. muah cikit !

Tamat sudah sesi bersoal jawab.
Sekarang jom tengok siapa yang ditag oleh Cik Candy dan apa soalan yang ditanya oleh Cik Candy ye. PEACE!

1)Keluarga berada or keluarga miskin mana lagi bahagia?
2)Lelaki or Perempuan yang mane lagi banyak persaingan?
3)Cipta satu kata-kata semangat untuk Cik Candy.(bebas)
4)Ape motif korang Blogging?
5)Pandangan korang mengenai blog cik Candy?
6)Lagu yang korang suka ,sebab?
7)IPTA or IPTS lagi berkualiti ? bincangkan.
8)Belajar or Kerja yang mana korang lagi Suka? Sebab?
9)Lelaki or perempuan lagi boros?
10)Perlu ke perempuan kena pandai masak sebelum kawin? Pandangan korang ?

You Might Also Like

15 ulasan

  1. selamat menjawab ye kepada yang di tag..

    ReplyDelete
  2. haha, bestnya liebster award ni.. tapi sedihlah sebab tak dinominated kan.. huhu tapi, tapi kalaulah Zue dinominatedkan, mesti gabra giler nak jawab.. hehe, goodluck jugak kepada sesiapa yang dinominatedkan tu.. p/s: teringat pulak dekat ice bucket challenge bila main nominate nominate orang ni ^_^v

    ReplyDelete
  3. hehe.. saya pun tag cik candy...
    kalau ada masa.. silakan lah menjawab ye.. :)

    ReplyDelete
  4. wahh kena tag jugak . nanti saya jawab :)

    ReplyDelete
  5. phewwitt dia muah kite laaa~ malu kiteee. btw terima kasih jawab semua soalan dengan jayanyaaa~! haha :D

    ReplyDelete
  6. terima kasih sebab tag saya cik sandy :) nantikan jawapan saya.. hehe :)

    ReplyDelete
  7. haha, baru semalam comment kata sedih tak dinominatedkan.. tiba2 bukak senarai comment pagi ni, nampak cik candy nominate Zue.. tak sabar ni, nak jawab.. hehe.. p/s: korang-korang yang tak dinominatedkan tu jangan jealous ye, cik candy tag saya.. hehe =P

    ReplyDelete
  8. dahh.. hehe http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/02/liebster-award_93.html

    ReplyDelete
  9. assalam kak . saya dah jawab :) http://www.blogparihh.com/2015/02/libester-award-by-cik-candy-sour.html

    ReplyDelete
  10. salam. saya dah jawab soalan cik Candy:

    http://syikinmaarop.blogspot.com/2015/02/pecah-kaca-pecah-gelas-sudah-baca-harap.html

    :) terima kasih.

    ReplyDelete
  11. pist, pist, awak, awak, tuan blog, Zue dah answer all your questions tau, jemput datang tengok jawapan yang Zue beri ye! bye Cik Candy! ^_^v

    ReplyDelete
  12. haish, lupa pulak nak letak url nye, nah: http://melaedah.blogspot.com/2015/02/liebster-award.html
    mianhae sebab menyemakkan ruangan komen ni dgn komen Zue je.. T_T

    ReplyDelete
  13. sori lambat ehehhe.. jwb dah, hehe

    http://ckecilberbicara.blogspot.com/2015/02/liebster-award-5.html

    ReplyDelete

Like us on Facebook