Thursday, June 2, 2016

Bulan Terakhir Praktikal Untuk Semester ini


Alhamdulillah, bulan Jun muncul juga akhirnya... bulan Jun merupakan bulan yang hakak nanti nantikan.. kenapa? sebab bulan Jun merupakan bulan terakhir hakak praktikal untuk semester ini.. bulan Jun juga merupakan bulan kelahiran hakak.. dan yang paling penting.. bulan Jun tahun ini kita berpuasa... Tanggal 1 Ramadhan jatuh dalam bulan Jun.. jadi bulan Jun untuk tahun ni sangat istimewa dalam hidup hakak.. alhamdulillah...

Hari ni merupakan tanggal 2 Jun 2016.. hidup hakak untuk hari ni masih seperti biasa.. di tempat kerja.. menghitung hari untuk habis praktikal.. Oichhhh tak sabarnya nak habis praktikal dekat sini.. kalau diikutkan 30 Jun 2016.. hakak secara rasminya tamat praktikal di sini.. tapi niat dihati nak mintak tamat awal.. heheee.. kalau boleh nak puasa dengan family dekat rumah.. tak nak puasa dekat sini.. tak best.. sahur sorang sorang.. berbuka sorang sorang.. macam sedih je rasa... macam lonely sangat.. sob sob sobbb.. maklumlah hakak kan tinggal di hostel yang disediakan company.. bak kata mak " adat lettuw belajar dan merantau". Hehee

Hari ni hari khamis.. seperti biasa hakak menanti jam 5:30pm dengan ketidak sabaran., kenapa? sebab hakak nak bergegas balik rumah family.. kebiasaannya setiap petang khamis hakak akan pulang ke rumah family.. petang sabtu hakak kembali semula ke hostel.. sebab ahad dah mula kerja.. sama seperti hari hari yang sudah.. petang ni pun hakak akan pulang ke rumah family.. serius rasa mcm tak sabar giler.. heheee.. kenapa tak sabar? sebab baru baru ni rumah hakak di renovet.. jadi rumah agak bersepah dan tak teratur.. so niat hakak untuk pualng petang ni sebab nak tolong mak kemas rumah.. almaklumlah hakak kan anak yang baik.. heheee :)

Untuk semester ni.. hakak dah berjaya praktikal selama lima bulan lebih.. penghujung bulan ni genaplah enam bulan.. oichhh tak sabarnya nak tamatkan praktikal dekat sini.. eh, tamat praktikal ni bukan bermakna hakak dah tamat belajar tau... masih berbaki lagi setahun setengah untuk grad... lama kan? awal bulan tujuh nanti, hakak sekali lagi akan praktikal.. tapi di tempat lain dan dalam silibus yang lain.. kalau di sini.. hakak didedahkan dengan kerja kerja instrument analayzer system.. hehee agak lari sikit dengan apa yang hakak belajar.. di tempat baru nanti, hakak bakal didedahkan dengan PSU.. Papan Suis Utama.. okay, itu memang bidang yang hakak belajar... memang cun, ngam dan tepat sekali untuk hakak.. kuikuikuiii

Eh, macam syok je hakak bertyping entri kan.. tengok jam dah dekat pukul lima.. yeyeyehhh dah dekat nak balik.. yeyehhh tak sabau nyer.. awak.. awak.. awak... doakan hakak selamat sampai rumah family ye petang nanti.. okaylah.. hakak nak sambung buat kerja sikit.. hehee nanti lima setengah.. hakak terus panch card dan cabut balikkk.. heheee okbye.. wassalam :)


Take note : Lamanya tak berblogging dekat sini. Hehee rindu pulak nak aktif macam dulu kala. Sila tinggalkan link uolls jika sudi. InsyaAllah nanti hakak slow slow blogwalking ye. Salam Ramadhan sayang :)


1 comment:

  1. alahai siannya adik kak ana sahur sengsorang buka sengsorang, apapun semoga dipermudahkan buat CC dan salam Ramadan dari kak ana buat CC sayang kay :) jaga diribaik2

    ReplyDelete