Monday, December 31, 2018

carotomax Vitamin Untuk Mata

CAROTOMAX VITAMIN UNTUK MATA

Ini sebahagian dari fakta bila pakai cermin mata :
-Sukar nak bergaya
-Rasa pening dan tak selesa
-Banyak melabur duit hanya untuk cermin mata saja
-Aktiviti lasak terbatas

Kesan pemakaian
-Lingkaran gelap panda di bawah mata
-Kurang tumpuan dalam kelas
-Tidak dapat melihat tulisan dari jauh
-Mata berair dan pedih
-Kurang minat dalam pelajaran
.
Carotomax adalah supplement terbaik untuk mata. CarotoMax sangat sinonim dengan vitamin A. Sebab itu ia digelar vitamin mata kerana ia sangat terkenal untuk masalah rabun.
.
1 kapsul CarotoMax membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semulajadi yang sangat bagus untuk kesihatan. .
Dalam 1 kapsul CarotoMax Shaklee ini kita akan mendapat semua khasiat 6 variety karotenoid.
.
Apakah karotenoid?
.
Ia adalah pigmen yang membentuk warna pada sayur-sayuran seperti warna oren pada lobak dan tomato.
 Karotenoid adalah sumber vitamin A terbaik.

Ia sangat penting utk melindungi sel daripada radikal bebas, menguatkan sistem imunisasi tubuh dan membetulkan fungsi organ tubuh.
.
Alpha Carotene – untuk penglihatan malam
Beta Carotene – memperbaiki kulit, mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
Astaxanthin – membantu melindungi oksidasi kolesterol LDL.
Lycopene – antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, serviks, jantung dan menguatkan sistem imun.
Lutien – menyekat katarak, glaucoma, AMD (penyakit macular berkaitan umur)
Zeaxanthin – melindungi mata, menurah cahaya gelombang biru pendek berbahaya

 Mengurangkan masalah rabun/silau
 Mengatasi kelesuan mata
 Mengatasi kekeringan mata
 Mengurangkan katarak
 Mencantikkan kulit
 Mengatasi masalah jerawat
 Anti-oksida



Sunday, December 30, 2018

Cara Hilangkan Penyakit kencing Manis

SEMBUH KENCING MANIS
Saya kongsikan pengalaman seseorang yang sembuh sepenuhnya dan ingin berkongsi kepada semua di alam maya. Menurutnya, kakinya sepatutnya perlu dipotong. Alhamdulillah dengan tip berkenaan, beliau sudah pulih sepenuhnya.
.
Bahannya;
1. Sebiji limau nipis
2. Seketul Garam Kasar (seketul sahaja)
3. 3 Gelas Air
.
Caranya;
1. Belah sedikit limau
2. Sumbat seketul garam kasar ke dalam belahan limau
3. Kemudian rebus dengan air sebanyak 3 gelas.
4. Rebus lama sehingga airnya menjadi segelas.
5. Selepas itu, lenyekkan limau dan wajib hancurkan bijinya (dalam air rebusan) dengan menggunakan senduk
6. Tapis air rebusan itu dan biarkan sejuk
7. Bila sudah sejuk, anda boleh minum.

Amalan;
1. Amalkan 3x minum dlm masa 6 hari
2. Setiap amalan hendaklah dilakukan berselang hari.
3. Kadar gula berkurangan setiap kali amalan. Oleh itu sediakan air manisan untuk mengimbangi kadar gula dalam badan.

Wallahualam.

#Mungkin sesuai juga untuk masalah sembelit dan kanser tiroid.

Tips Untuk Mudah Bersalin

Tips Untuk Mudah Bersalin :

2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga.

Bila sakit nak bersalin, makan sebiji telur mentah.

Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka

Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction

Amalkan membaca Surah Maryam untuk memudahkan bersalin

Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa Nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin

Amalkan minum air kelapa hujung2 nak bersalin. (nanti baby lahir kulitnya bersih je)

Makan kurma dalam bilangan ganjil

Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby

Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir so senang lahirkan baby

Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari2 kaki and tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina.

Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. Jangan angkat punggung semasa meneran sbb nt koyak teruk

Amalkan menyapu minyak kelapa dara di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut

Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin kuat, tarik nafas dan lepaskan cepat2

Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air

Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start kandungan 37 minggu

Minum air Selusuh. Lebih baik kalu dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang :)


Monday, December 10, 2018

TESTIMONI KLUBNA LALEH

Biarlah testimoni yang berbicara







1 SET KLUBNA LALEH RM78 SHJ.
UNTUK POSTAGE ADD RM10
BAGI SEKITAR SEREMBAN/SENAWANG, KAMI ADA BUAT COD.

Untuk awak yang berminat nak cuba atau nak tanya sebarang soalan, boleh contact saya
WhatsApp 0136462960

Sunday, December 9, 2018

TESTIMONI KOPI KLUBNA LALEH







1 SET KLUBNA LALEH RM78 SHJ.
UNTUK POSTAGE ADD RM10
BAGI SEKITAR SEREMBAN/SENAWANG, KAMI ADA BUAT COD.

Untuk awak yang berminat nak cuba atau nak tanya sebarang soalan, boleh contact saya
WhatsApp 0136462960
www.wasap.my/60136462960
www.instagram.com/klubna.laleh
www.facebook.com/klubnalaleh.seremban


Indahnya Sebuah Persahabatan

Terima kasih kerana sekepala dengan aku. Walaupun jarang sekali jumpa, berhubung pun jarang jarang, selalu membaham dan seringkali bertengkar pendapat. Terima kasih sahabat.



"A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out"
@orangekecik