Destinasi hujung minggu

March 07, 2015

Assalamualaikum..

Selamat tengah hari. Selamat berhujung minggu. Kalau mengikut pengiraan kalendar, hari ni adalah hari sabtu. Tapi kenapa Cik candy rasa seperti hari ni hari ahad erk. Entah! rasa seperti hari semalam sabtu dan hari ni ahad, maka esok isnin dan kelas seperti biasa. Padahal setiap kali watu kelas, dalam kepala tak habis-habis memikirkan hari minggu. Bilalah nak cuti hujung minggu. Bestnya kalau cuti hujung minggu. Nikmatnya dapat bermalas malasan atas katil sampai pukul dua tiga petang. Kuikuikuiii *melampau!*

Hari ni hari sabtu. Hari ni cuti. Cik Candy tak keluar ke ? Hai, takkan terperuk dalam asrama aje? macam tak ada life, hujung minggu lepak dekat asramakan. Cewahhhh, berlagak! Hahahaaaa.. Sebenarnya untuk hari ni sama seperti hari hari minggu yang lepas. Keluar berjalan-jalan, keluar mengukur jalan, keluar mencuci mata, keluar menyesakkan lagi suasana bersama kawan-kawan. Biasalah nak balik kampung, jauh sangat. makanya keluarlah kami, melawat tempat orang. Lagipun Cik Candy dekat sini masih belum sempat lagi nak melawat tempat-tempat menarik yang ada Sepang dan sekitarnya. Yang selalu Cik candy pergi setakat ni, BBST, Pasar Malam Taman Cempaka, Nilai dan Seremban. Itu pun pergi dengan bertujuan. Ada kerja katanya. Settle aje kerja terus balik asrama.

Jadi, untuk petang ni, Cik Candy dan kawan-kawan plan nak pergi berjalan-jalan disekitar Nilai. Alaaa saja berjalan cuci mata sambil cari pakwe katanya. Pandang diluar jendela, cuaca seakan panas, tapi itu tetap tidak mematahkan semangat kami semua. Plan tetap diteruskan. Doakan plan kami berjalan lancar ye. InsyaAllah, nanti balik Cik Candy kongsi pixcagedik yang sempat kami gedixkan bersama pada uoll ok. Okbye! Jangan nakal-nakal. Muaaah sikit.  Wassalam.


You Might Also Like

7 ulasan

  1. Kak Sha kalau pg Nilai selalu borong kerepek je. Nk pesan kerepek 1 boleyyyyyy? ^^

    ReplyDelete
  2. sebut nilai ingat langsir hehe :)

    ReplyDelete
  3. jangan gedixxx gedixx sangat cc. kalau nak gedixxx ajak kc sekali haaha

    ReplyDelete
  4. Kena bawa payung kalau nak jalan²..0 panas.

    ReplyDelete
  5. Eh eh, time saya kat INTI dulu pun biasa weekend macam ni jalan sekitar Nilai je hehe pi makan ais apa entah nama kedai tu

    ReplyDelete
  6. semoga berjumpa la dengan pakwe . huhuu

    ReplyDelete
  7. ingat Nilai ingat shoping ! hahaha

    ReplyDelete

Like us on Facebook