Latest Tweets

LightBlog

Breaking

Sunday, March 15, 2015

Nyawa RM5$


BF : awak? dah dapat ke top4 tu?
GF : **tak reply masej**
BF : awak? buzy ke? kenapa tak reply?
GF : **sedang leka main masej dengan orang lain**
BF : kata lepas top4 nak masej bie.. hurm..
BF : replylah cepat. nak tahu dah dapat top4 ke belum.
GF : ye, dah dapat dah. orang sibuk ni. nanti masej ye.
BF : awak buat apa? tadi kata nak masej..
GF : **tak reply**
BF : jawablahh!!
GF : awak ni kenapa?! saya dah cakap sibukkan! setakat top4 Rm5 tu, lain orang pun boleh bagilah!
BF : **tak reply masej**
GF : apahal diam?! tadi nak sangat masej!
GF : kecoh sangatlah awak ni!
BF : saya taknak cakap apa-apa. saya nak tahu awak dapat ke tak top5 yang saya masukkan tadi?
GF : setakat top4 RM5 tu nak masej saya berkali-kali?
GF : orang lain pun ada makwe, tapi bukannya macam kau lah!
BF : baiklah. tu cuma RM5 je kan. saya nak balik rumah ni. sorry mengganggu awak.
GF : eloklah, harap kau mati kat tengah jalan sebab nyawa kau pun tak lebih dari RM5. sebab kau tu tak berduit!
********* 3 hari kemudian *********
GF : sayang, top4 kan bby boleh tak?
BF : **tak reply**
GF : sayang, boleh tak? nak call bie lah. rindu.
GF : bie, kenapa off fon?
GF : **hantar masej dekat kawan BF nya**
GF : weh, mana balak aku? suruh dia top4 kan aku.
Kawan BF : datang hospital ambil top4 kau.
GF : asal plak??
Kawan BF : datang sebelum terlambat.
GF : **tanpa berfikir panjang, terus pergi hospital**
GF : **terus berjumpa kawan BF nya di luar wad no 5
Kawan BF : **berikan kotak yang mempunyai 500 keping top4 RM5
Kawan BF : ni untuk stok kau masej lelaki lain selama member aku koma. harap-harap cukup. yang ni pulak top4-top4 yang dia dah bagi pada kau.
GF : apa kau cakap ni?! siapa dalam wad ni??
GF : **denagn cemas dan terburu-buru membuka pintu wad**
GF : **terpaku melihat BF nya terkujur tanpa pergerakan**
Kawan BF : Bahu patah, abdomen dalaman teruk, kaki patah, nyawa dia memang tak lebih dari RM5..
GF : biee.. bangun bie.. kita masej bie.. bangunlah..
Kawan BF : lau anggap nyawa dia boleh beli dengan RM5 aje kan. kenapa kau nak menangis sebab RM5 aje??



Take Note : Kawan Cik Candy share cerita ni. Mula-mula baca, rasa macam menyampah giler kat GF tu. Giler laaa! suruh pakwe top4 kan, pastu menggatal masej dengan lelaki lain. *selokkk*. Tapi si pakwe pun satu. Ikut sangat telunjuk si makwe tu. Huh! baru couple kowt, so tak payahlah nak ikut telunjuk sangat. Kalau dah memanjang si makwe tu minta top4, nampak tak si makwe tue spesis yang macam mana? *pisau cukur, gila besi, gila harta*. Tapi yalah kan, dah nama pun sayang. Bila hati dah sayang semua jadi indah. Marah pun dikatanya gurauan. Hahaaa! Tapi yang part last tue, banyak buat Cik Candy berfikir. sedih pun ada juga. Mulut si makwe tu boleh tahan juga jahat dia ye. Ishhh..ishhh.. tak patut tau cakap macam gitu pada si pakwe. Kata-kata tu, bukan ke satu doa. Bila dah kehilangan baru gelabah nak mencari. Tak patut..tak patut...

11 comments:

  1. so, sapa2 yang kapel tu ingat2 lah... hehehe

    ReplyDelete
  2. CC pon selalu top5top4 gak eh. tak faham la pcl dgn dak² remaja skarg nih..

    ReplyDelete
  3. hihihi..budak2 bercinta mmg x pk panjang kan?

    ReplyDelete
  4. dh jd suami isteri xpe isteri mtk topap ari2 kat suami..
    tp jgn lyn laki lain plak.. ekeke..

    sedih la plak cite ni..

    ReplyDelete
  5. Kadang2 kemajuan teknologi cyber and communication memberi kesan yang negatif pada kehidupan sosial masa kini.. everything in hp...
    Ingat zaman2 dulu nak tau khabar berita tru surat..ahakss.

    ReplyDelete
  6. betul2..xpaham dgn org yg byk pasang/ byk mainkan perasaan orang..huhu

    ReplyDelete
  7. CC pon selalu top5top4 gak eh. tak faham la pcl dgn dak² remaja skarg nih..

    ReplyDelete

Adbox