Saturday, March 28, 2015

Kisah pakwe makwe yang sweet


Sepasang couple tengah memandu di highway ayer keroh telah di tahan polis ....

Pakwe : Ada apa masalah encik?

Polis : Anda di dapati memandu melebihi 110km

Pakwe : Mana ada encik, saya cuma pandu dalam 100km jer ... mungkin meter saya rosak kot ..

Makwe : Abang tak baik tipu polis tue ... tadikan abang pandu lebih dari 150km ...

Polis : Saya juga akan saman encik kerkenaan lampu brek encik tidak berfungsi ...

Pakwe :  Ye ke lampu brek saya tak berfungsi? saya tak perasaan encik ... minta maaf, nanti saya betulkan

Makwe : Abang..kan abg dah tahu berkenaan lampu tue rosak 2 minggu lepas..saya sendiri beritahu abg ..

Polis : Saya juga akan saman encik sebab encik tak pakai tali pinggang ...

Pakwe :  Saya baru jer bukak encik ... .masa encik tahan saya ...

Makwe : Abang nie..kan abg tak pernah pakai tali pinggang ... tak baik tipu encik nie

Si pakwe yang tak tahan dengan kerenah makwe dia terus melenting.

Pakwe :  Diam ler ko, semua ko beritahu polis ... ko nak aku kena saman apa ?? lurus banggang betul ko ... budusss, aku tepok paler ko kang ...

Polis : Cik.. selalu ker pakwe marah cik macam nie ??

Makwe : Tak ler ... dia jarang marah saya..kalau marah pun masa dia hisap ganja je.






9 comments:

  1. hehehe...
    bagus betul makweeee tapi apasal pilih mat ganja... aduhaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee inilah yang dikatakan cinta itu buta kowt.. :p

      Delete
  2. Replies
    1. Bhahahaaa itulah pasal.. macam sakit pulak hati ni kat awek dia...

      Delete
  3. lurus bendul gini...kalau beli hotdog mesti kena bagi skali dog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. agak2 sampai tahap gitu sekali ke erk... krikk krikkk krikkkk..

      Delete
  4. Haha..yg ayat part last tuh xpernah dgr..

    ReplyDelete
  5. haha..yg ni lucu...makwe die mcm nk bls dendam jer..

    ReplyDelete

Flickr