Wednesday, February 25, 2015

Oich rabu dah tiba -_-'


Assalamualaikum..

Malam yang gelap, kini sudah terang, aku adikmu dan engkau abang, olalalalaaaa tak ingat lirikkk! Hahaaa boleh ke macam gitu? Macam pelik, macam selok, macam sakai berangkai-rangkai aje kan. Ok fullstop. Abaikan segala rapu merapu tu. Mengantuk!

Sebenarnya pagi ni terasa macam malam nak bersiap-siap pergi kelas. Oichhh kemalasan menguasai diri. Tidakkkk!! Cik Candy malas sebenarnya disebabkan hari ni hari rabu. Disetiap pagi rabu, Cak Candy and the geng dikehendaki berkawad selama satu jam di padang kawad. Oichhh pagi-pagi dah kawad. Bagus untuk kesihatan dan menyihatkan badan tu, kan. Memanglah menyihatkan bada, tapi kekadang Cik candy tak berdaya nak ikut arahan komander yang conduct kami weh. Mungkin komander tu conduct kami ikut mood kowt. Huhuuu, Cik Candy perasan, ada harinya, kami diberi latihan yang senang, simple aje. Tapi ada timingnya, kami diberi latihan yang over over dos laa yop. Oichhh, kalau selalunya berlari 2 papan, tetiba jadi 5papan. Selalunya tak ada kawad farmasi, tiba-tiba disuruhnya kami berkawad farmasi. kalau kebiasaannya disuruh hentak kaku sepuluh satu dua, tiba tiba ditukarnya menjadi dua puluh satu dua dan bla bla blaaa...

Kawad. Disebabkan pagi rubu ada subjek kawad maka rasa teruja Cik Candy untuk ke kelas tu sedikit down. Heheee. kawad.. kawad.. hampeh lol!. Tapikan, setiap kali kawad, mesti 'my crush' Cik Candy akan duduk satu baris dengan Cik Candy tapi di bahagian belakang. Mean, dia akan berada betul-betul di belakang Cik Candy. Biasalah diakan agak tinggi, maka disitulah tempatnya.

Untuk hari ni, rabu tiba lagi. Makanya, tibalah masa untuk kami, para pelajar DLC 02 untuk beraksi kawad. Cik Candy harap latihan dan arahan yang akan diberikan untuk hari ni tidaklah serumit mana ye. Semoga kami dapat bersatu hati, dalam berkawad untuk hari ni.

Leka duduk bertaip, sekali tengok jam dah pun pukul tujuh lebih. Rasanya boleh dah kowt slow-slow, Cik candy mengundurkan diri. Morning uoll. Okbye! wassalam.




6 comments:

  1. dulu masa sekolah ada masuk pertandingan kawat kaki,, kadet polis kan,, asal ada perjumpaan mesti kena kawat,, belang kat muka jangan cakap lah dah macam kuda belang hihihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuuu kn2. Tapi time sekolah dulu rasanya tade laa plak tercabr mcm skrg..

      Delete
  2. Replies
    1. Huhuu mencabar dicabar kn.. Tapi nanti bila dah start traning wataniah maybe lagi mencabar kowt.. Harap2 Cik candy and the geng dapatlah tempuh semuanya (=

      Delete
  3. Dah lama tk tgk kawad.. dlu akak pn mask kawad time sek dlu, kadet polis.. tiap2 hari ade latihan..")

    ReplyDelete

Flickr