Breaking

LightBlog


Friday, March 6, 2015

Siasat sebelum bertindak!


Suami isteri. Suatu hari, anak-anak pergi sekolah, isteri bersiap nak pergi kerja. Suami off day. Isteri bertanya suami "nak pergi mana-mana tak nanti?". Suami menjawab, "Tak tahu lagi.". Isteri pergi kerja. Dekat pejabat, isteri berasa tidak sedap badan lalu pergi ke klinik dan mendapat MC. Lantas isteri balik ke rumah.

Sampai ke rumah, isteri terus pergi ke bilik tidur. Masuk saja bilik isteri ternampak tubuh di bawah selimut. Dua pasang kaki berjuntai keluar dari bawah selimut. Tanpa bercakap banyak, isteri mencapai raket tenis yang disangkut pada dinding lantas dipukulnya kedua-dua tubuh yang berada dibawah selimut sampai tidak bergerak.

Setelah puas hati, isteri menuju ke dapur kerana kehausan. Dia terkejut berukk kerana melihat suami ada di dapur sambil menikmati kopi dan membaca surat khabar. "Siapa yang ada dalam bilik", tanya isteri. "Mak dengan ayah awak baru sampai dari kampung. Diaorang keletihan sangat, saya pun suruhlah masuk berehat dalam bilik kita", kata suami. Jawapan suami mengundang pekikan raungan isteri.

Take note : Moral dari cerita ni, para isteri jangan terlalu cepat sangat bertindak. Belajar siasat terlebih dahulu dalam sebarang kemusykilan dan keganjilan yang bermukin ditangkai hati. takut menyesal tak berkesudahan nanti.

9 comments:

  1. Huhuh , Si isteri kena lebih detail bab2 ni kene detail , Allah takutnya kalau dibuatnya bukan mak bapak ? hahahha ,

    seram ni .

    candy kite jalan sini taw :)

    meh baca entry baru
    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/03/tugasan-01032015-official-photographer.html

    ReplyDelete
  2. la, rasa lawak pun ada.. sian mak ayah dia.. huhu

    ReplyDelete
  3. sy tak pasti nak rasa sedih atau rasa ketawa...tapi reaksi spontan tu memang tak patut kalaulah suami dia tu jenis baik..tapi kalau suami dia tu jenis playboy, reaksi macam tu memang dah biasa sangat...

    ReplyDelete
  4. Boleh pulak dia terus pukul -.- haha scary sikit

    ReplyDelete
  5. Err, tak tau nk bg reaksi apa. Tapi, seharusnya, semua orang kena apply siasat dahulu, baru bertindak. Bukan sang isteri aje kena macam tu ;)

    ReplyDelete
  6. alahai mak dengan ayah tu tak reti kunci pintu ke . huhuu

    ReplyDelete

About Me

My photo

Cik Candy adalah pemilik blog http://cikcandysour.blogspot.com. Ini adalah akaun kedua. Akaun pertama diberinama Cik Kejupenyet dan pemilik blog http://akukaudansesuatu.blogspot.com.

|CIK KEJUPENYET II | asal negeri penyu | lepak sepang | student | chargeman A1 | blogger | gemar merapu & merepek | bukan jual kerepek |
Adbox